A receptet itt találod
De ide is leírtam:
Hozzávalók:
Tésztához
- 375 g búzaliszt
- 1 csipet só
- 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
- 80 g porcukor
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 2 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
- 150 ml tejszín (langyos)
- 100 ml tej (langyos)
- 80 g Rama
Ezenkívül
- 1 darab tojás (közepes méretű)
Díszítéshez
- 1 tubus Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
- 100 g Dr. Oetker Marcipán
- 100 g porcukor
- piros ételfesték
- néhány színes csokoládé drazsé
ELKÉSZÍTÉSE:
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert 10-12 egyenlő nagyságú adagra vágjuk. Az egyes adagokat kör alakúvá formázzuk, majd. kb. 10 cm átmérőjű lappá nyújtunk. A lapokat sütőpapírra helyezzük, a felvert tojással a tetejüket megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
A megsült süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A porcukrot átszitáljuk. A marcipánmasszát a porcukorral és a színezékkel összegyúrjuk. A marcipánmasszát két részletben porcukorral meghintett munkalapon kinyújtjuk, és 5-6 darab, egyenként 10 cm átmérőjű körlapot szaggatunk belőle. A lapokat elfelezzük, és a mikulás sapkájaként a sütemény tetejére nyomjuk. A cukormázzal megrajzoljuk a mikulás ősz szakállát és haját. Majd a szemek, az orr és a száj helyére egy-egy pötty cukormázat nyomunk, melyekre színes csokidrazsékat helyezünk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése