2014. november 19., szerda

Ha nincs hó..., jó a cukor is

Holly Homer a Kids Activites Blog (azaz a Gyermekek foglalkoztatói blog) írója és az ötletek kitalálója. A három gyermekes anyuka elkötelezett híve annak, hogy a háztartási alapanyagok felhasználásból hogyan is lehet a legjobbat kihozni.
A tevékenysége és alkotási "szerelem" volt első látásra, hiszen látványosak, kreatívak és igen olcsóak is.
Íme a Cukros fonállal készült hóember leírása:
Amilyen bonyolultnak látszik olyan könnyű is. Az alapanyagok nagyon könnyen beszerezhetőek és szinte minden háztartásban meg találhatók.
Nos, nem is húzom tovább az időt, rögtön a hozzávalókkal kezdem:
- fehér pamutfonal gombolyag
- 1 csésze melegvíz
- 2 csésze cukor
- 3 lufi
- 2 nagy fekete gomb - a szemének
- 4-5 kisebb piros gomb a szájának
- egy vastagabb szalag -a sálhoz
- ágak egy fáról (bármelyik kertben megtalálható)
- és a végén egy répa

Kezdjük el a három lufival. Ezeket fogjuk betekerni a fonállal. Ebben valószínűleg a gyerekeknek segítségre lesz szüksége. Mindhármat fújjuk fel különböző nagyságúra - kicsi, közepes, és nagy. Ez utóbbi mérethez keressünk olyan keverőtálat amiben a lufi el fog férni. Később meglátod miért.
Most jöhet a fonallal való tekerés. Egy biztos helyen kell megfogni a léggömböt és könnyedén fog majd menni a tekergetés.
Mikor ezzel is készen vagy, jöhet a cukorszirup.
A meleg és a hideg vizet a cukorral keverjük jól el az általunk választott nagy keverőtálban, hogy sima masszát kapjunk.
Ebbe mártsuk bele mindhárom fonallal betekert lufit. Addig forgassuk a "ragacsban", amíg a fonal teljesen át nem itatódik.
Lógassuk fel egy egész éjszakán át száradni. Vigyázzunk nagyon ragadós! Ha esetleg csöpögne tegyünk alá egy újságpapírt.
Amint megszáradt teljesen a cukor, pukkasszuk ki a lufikat.
A legnagyobb lufit fogjuk meg és óvatosan lapítsuk ki az alját, hogy kapjon egy alapot, amire ráállíthatjuk. Ha félünk, hogy eltörik, fogjunk egy ragasztó pisztolyt és egy falapra vagy egy lapos szállítható felületre ragasszuk rá.
A ragasztó pisztoly innen fog fontos szerephez jutni. A többi részét a hóembernek ennek segítségével rögzítsük egymáshoz. Majd ugyanezzel a módszerrel erősítsük fel a szemeket, a piros gombokból álló szájat, a répát és a sálat, valamint az ágakat a kezeknek.
Ugye szép lett!

Ui: Ha cukros keverék nem válna be esetleg, meg lehet próbálni a háztartási keményítőt is.

Az eredeti leírást  ide kattintva olvashatjátok el.

Ha tetszett a hóember osszátok meg a Facebook-on is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése