2014. november 27., csütörtök

Sütni jó: Mikulás süti

A www.sutnijo.hu receptjei között találtam ezt a süteményt. Milyen jó ötlet a mikulás ünnepségre falatozáshoz.



A receptet itt találod

De ide is leírtam:

Hozzávalók:

Tésztához
Ezenkívül
  • 1 darab tojás (közepes méretű)
Díszítéshez

ELKÉSZÍTÉSE:


A lisztet az élesztővel elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) segítségével sima tésztává dagasztjuk. Majd letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert 10-12 egyenlő nagyságú adagra vágjuk. Az egyes adagokat kör alakúvá formázzuk, majd. kb. 10 cm átmérőjű lappá nyújtunk. A lapokat sütőpapírra helyezzük, a felvert tojással a tetejüket megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A porcukrot átszitáljuk. A marcipánmasszát a porcukorral és a színezékkel összegyúrjuk. A marcipánmasszát két részletben porcukorral meghintett munkalapon kinyújtjuk, és 5-6 darab, egyenként 10 cm átmérőjű körlapot szaggatunk belőle. A lapokat elfelezzük, és a mikulás sapkájaként a sütemény tetejére nyomjuk. A cukormázzal megrajzoljuk a mikulás ősz szakállát és haját. Majd a szemek, az orr és a száj helyére egy-egy pötty cukormázat nyomunk, melyekre színes csokidrazsékat helyezünk.


JÓ ÉTVÁGYAT!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése