2014. november 18., kedd

Sütés főzés

Jaj az a finom édes karácsonyi illat! Különösen a mézeskalács készítésekor! Nagyon nehéz jól bevált recepteket találni! De talán a nagymamák szekrényében, receptfüzetében lehet találni az ínycsiklandó süteményekhez vezető leírásokat.
A süteményeket akár otthon is el lehet készíteni előre. Vannak szerencsés intézmények, amelyek rendelkeznek olyan termekkel, ahol akár ezek le is gyárthatóak a gyerekkel. Ezt később együtt lehet díszíteni.
Akár sajátos motívumokat, névre szóló ajándékok is készíthetők, és egyedileg be csomagolhatók.
Egy ilyen kedves és aranyos házikó is elkészíthető könnyedén. Na persze egyszerűbb díszítéssel. Milyen jó szórakozás ez a gyerekeknek. Na jó azért a felnőtteknek is. :-) Az egyes elemeit akár a gyerekek is könnyen elkészíthetik, s a legvégén össze is állíthatják. Az "összeszereléshez" nem kell más csak egy kis porcukros keverék. Ezt sajnos sokáig kell tartani, hogy megszáradjon. Azonban ezt kihasználva máris lehet egy-két lurkónak az osztályban ezt a feladatot adni. Persze ez egy idő után unalmas lehet, viszont a szerepet nyugodtan lehet cserélgetni.
De akár egy egész napot erre lehet szánni a tanórákon. Mesék, színezők,aktuális matematika tananyagok írás és olvasás tanításához való segédanyagok találhatók az interneten. Ezekből hamarosan válogathattok. Sőt óraleírásokat is tanulmányozhattok ezekhez a projektnapokhoz.

Szép napot!
Csemeték Kincsesládája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése